Yahoo Messenger već godinama polako odlazi u zaborav, ali je bio apsolutno masivan u jednom trenutku. Nažalost, to poglavlje u našim životima će uskoro biti zatvoreno – budući da je Yahoo otkrio da će se usluga zauvijek ugasiti 17. srpnja.

“Trenutno nema dostupnog zamjenskog proizvoda za Yahoo Messenger”, navodi Yahoo. “Kontinuirano eksperimentiramo s novim uslugama i aplikacijama, od kojih je jedna invite-only grupna aplikaciju za razmjenu poruka koja se zove Yahoo Squirrel (trenutno u beta verziji).”

Yahoo je prošlog mjeseca počeo testirati grupnu aplikaciju za razmjenu poruka Squirrel. Još ju treba službeno pokrenuti, iako zainteresirani korisnici mogu zatražiti pristup beta-verziji. Yahoo ID-ovi će ostati na usluzi za pristup pošti i sportovima.

“Znamo da imamo mnogo vjernih obožavatelja koji su od svog početka upotrebljavali Yahoo Messenger kao jednu od prvih chat aplikacija takve vrste”, nastavlja Yahoo. “Kako se komunikacijski krajolik nastavlja mijenjati, usredotočeni smo na izgradnju i uvođenje novih, uzbudljivih komunikacijskih alata koji će bolje odgovarati potrošačkim potrebama.”

Yahoo Messenger je prvi put pokrenut 1998. godine kao Yahoo Pager, u vrijeme prije pametnih telefona, kada su djeca zapravo znala na što se odnosi pager. Njegova je popularnost je bila potaknuta činjenicom da nije bio vezan za određeni uređaj ili mrežu, već ga je bilo tko mogao koristiti.

Danas Yahoo Messenger izgleda beznadno zastarjelo uz nove, popularnije aplikacije kao što su WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat i druge. Suvremena Yahoo Messenger AOL aplikacija za AIM je zatvorena krajem 2017. godine.

Izvor: cultofmac.com