Google je popustio pod pritiskom vegana i izbacio jaje iz emotikona salate.

To nije nešto oko čega se korisnici iPhonea trebaju brinuti, jer je Appleova verzija već bez mesa.

Iako je manje strašna, Googleova promjena podsjeća na kontroverzu oko emotikona pištolja. Na poziv aktivista, Apple, Google, Samsung i Twitter su ga promijenili iz oružja na pištolj na vodu.

Vegani jedu puno salata pa nije čudno što su se osvrnuli na Androidovo uključivanje nečega što nikada ne bi konzumirali. Posebno obzirom da su emotikoni postali sastavni dio komunikacije za toliko mnogo ljudi.

Twitter objava Jennifer Daniel, UX-Art voditeljice tima za izradu ekspresija u Googleu, je objasnila razloge promjene. Rekla je, među ostalim, “uklonili smo jaje u Android P beta 2 verziji, čime smo napravili realniju vegansku salatu.”

U pratećem tweetu Daniel je istaknula da je “cilj redizajniranog emotikona salate” bio stvoriti sliku koja vjernije odgovara unicodeovom opisu. “Zdjela zdrave salate, koja sadrži zelenu salatu, rajčicu i druge salate, poput krastavaca.”

Prije ove promjene Google je samo po sebi bio isključen iz ovoga. “Zelena salata” je dodana službenom popisu emotikona 2016. godine, a Android je već imao jedinu verziju s mesom.

Appleovi dizajneri emotikona očito uživaju u rajčicama, krastavcima i luku u salati, a isto vrijedi i za Twitter.

Dok u Samsungu netko jako, jako voli paprike.

Kada prijatelju pošaljete emotikon, ne prenosi se slika. Već se šalju Unicode brojevi. Uređaj pretvara broj u sliku.

Zato se slika salata Androida razlikuje od Appleove.

Izvor: cultofmac.com