Amazon još nije pokrenuo aplikaciju Alexa za watchOS, ali novi softver treće strane vam omogućuje da zanemarite Siri na vašem Apple Watchu ako želite Alexu.

Aplikacija Voice in a Can će također raditi na iPhoneu i iPadu, iako glasovni asistent neće raditi sve što radi na Amazonu.

Na Appleu, Voice in a Can radi bez obzira na iPhone. Razvojni programer Atadore upozorava korisnike da njegova Alexa aplikacija ne podržava sav sadržaj, uključujući audioknjige, glazbu, podcaste i “neke kratke informacije”.

Alexa nije u stanju pripravnosti poput Sirija. Prema opisu aplikacije, sat se isključuje iz usluge Alexa kada se zaslon isprazni. Atadore preporučuje povećanje vremenskog ograničenja aplikacije na satu.

Voice in a Can je dostupan na iTunesu za 1,99 USD.

Jedan recenzent aplikacije Voice in a Can je u App Storeu izjavio: “Sjajno je imati Alexu na raspolaganju za stvari koje Siri ne može. Kada bismo dobili Google Assistanta, onda bismo imali Sveto Trojstvo. “

Koji glasovni pomoćnik je bolji je vruća tema u chat sobama i tehnološkom tisku. Više objektivnih opažanja ističu da svaki glasovni asistent ima svoje snage i slabosti.

Siri je, do nedavno, bila strogo za mobitel, dok je Alexa uglavnom za pomoć u kući na Amazon Echo uređajima. Prošle godine je Amazon dodao Alexu svojoj iOS aplikaciji za kupnju.

Da biste aktivirali Voice in a Can na svom Apple Watchu, svakako pritisnite gumb Install pod Under My Watch pored naziva aplikacije u dostupnim aplikacijama. Nakon što ju instalirate, morat ćete ju autentificirati i slijediti upute na zaslonu.

Da biste doveli Voice in a Can na iPhone ili iPad, morate upotrijebiti svoje podatke za prijavu na Amazon radi provjere autentičnosti. Kad jednom uđete, slijedite upute na zaslonu, pritisnite spreman i pitajte Alexu svoja pitanja.

Izvor: cultofmac.com