Apple je lupio šakom o stol u vezi podržavanja najnovije tehnologije. Od srpnja, sva ažuriranja koja se šalju u App Store moraju u potpunosti iskoristiti iPhoneov Super Retina zaslon te također moraju biti izgrađena s iOS 11 SDK.

Podrška za neobično oblikovan zaslon iPhonea X je postepeno dolazila, ali očekujte ubrzanje u narednim tjednima.

Apple nije dao nikakav posebni razlog za ovu izjavu, ali je vrlo vjerojatno potaknuta glasinama koje ukazuju da će sva tri iPhone modela ove jeseni imati iste proreze na ekranu kao i iPhone X.

Apple također zahtijeva da koderi koriste najnoviji paket za razvoj softvera (SDK) za stvaranje svakog ažuriranja iOS aplikacija.

Tvrtka je istaknula mnoge prednosti iOS 11 SDK-a: “Vaše aplikacije mogu pružiti inteligentnija, ujedinjenija i impresivnija iskustava s Core ML-om, ARKit-om, API-jima novog fotoaparata, novim SiriKit domenama, integracijom Apple Musica, povlačenjem i ispuštanjem za iPad, i više.”

S druge strane, počevši od srpnja, razvojni programeri starijih aplikacija ih neće moći samo prilagoditi za dodavanje novih značajki ili popravljanje bugova. Morat će u potpunosti ažurirati aplikaciju kako bi podržavala Appleove najnovije tehnologije.

Izvor: cultofmac.com