iOS 11.4 izgleda kao da je na putu prema javnoj objavi negdje oko WWDC-a 2018.

Apple je objavio veliku seriju beta verzija za programere, uključujući i petu gradnju sustava iOS 11.4, koja donosi niz novih značajki i poboljšanja na iPhone i iPad.

Registrirani razvojni programeri mogu preuzeti iOS 11.4 beta 5 izravno iz Appleovog centra za razvojne programere. Nove beta verzije su objavljene i za macOS 10.13.4, watchOS 4.3.1 i tvOS 11.4. Novu iOS 11.4 beta verziju možete instalirati putem over-the-air nadogradnje ako imate posljednju instaliranu verziju.

Brojne značajke koje su izbačene iz iOS-a 11.3 su se vratile u iOS-u 11.4. AirPlay 2 je jedan od najvećih novih dodataka. Uz AirPlay 2, korisnici iPhonea mogu istovremeno reproducirati istu pjesmu na svojim Apple TV i HomePod uređajima. Također dodaje mogućnost korištenja dva HomePoda u stereo modu. Sada također možete koristiti Siri da biste AirPlayu izdali naredbe.

iOS 11.4 također korisnicima vraća Poruke na iCloud, nakon što su bile u testiranju u iOS-u 11.3. Značajka sinkronizira sve vaše iMessage razgovore na različitim uređajima tako da možete izbrisati tekstualne poruke na jednom uređaju kako biste oslobodili prostor i dalje im pristupali na drugim uređajima tvrtke Apple. Poruke na iCloudu su također dodane svim beta verzijama macOS-a 10.13.5.

Druge beta verzije za tvOS 11.4 i watchOS 4.3.1 se uglavnom usredotočuju na poboljšanja i ispravke pogrešaka. Kao i obično, Apple nije rekao kada će sva ažuriranja biti objavljena javnosti, ali s obzirom da Apple rijetko treba više od pet beta da usavrši gradnju, uskoro bi trebale stići.

Izvor: cultofmac.com