WWDC 2018 je za manje od tjedan dana i kako bi pripremio programere za veliki događaj, Apple je ažurirao svoju WWDC aplikaciju za iPhone i iPad.

Razvojni programeri i redoviti korisnici iOS-a mogu preuzeti aplikaciju kako bi pristupili informacijama o sesijama i drugim događajima koji će se odvijati ovaj tjedan. Aplikacija dolazi i s novim izgledom koji videozapise ističe više nego ikad.

WWDC aplikaciju možete preuzeti izravno iz App Storea. UI uglavnom ostaje isti kao i prošlogodišnje veliko ažuriranje koje je učinilo da aplikacija izgleda više poput Apple Musica i Apple Newsa. Najveća primjetna promjena je novi logotip Applea na ikoni aplikacije.

Razvojni programeri mogu upotrebljavati WWDC aplikaciju za gledanje videozapisa sesija i laboratorija koji su sada organizirani po temama. Nova aplikacija također olakšava dodavanje favorita, preuzetih videozapisa i još mnogo toga.

Uobičajeno, mnogi naslovi sesija imaju neobična imena koja zamagljuju nove značajke koje će biti uključene u iOS 12 i MacOS 10.14. Neki od naslova uključuju ” It’s about time we offered this one”, i ” There’ll be no shade on this one”. Postoje i naslovi na jezicima kao što su portugalski, njemački, francuski i kineski.

WWDC 2018 će biti mjesto gdje će Apple predstaviti iOS 12, macOS 10.14, watchOS 4, tvOS 12 i ostala ažuriranja softvera koja će izaći kasnije ove jeseni. Novi hardver bi se također mogao pojaviti, ali događaj se obično usredotočuje na softvere i alate za razvojne programere.

Izvor: cultofmac.com