Proizvodnja Appleovog jeftinijeg MacBook Air modela je navodno odgođena do druge polovice 2018. godine, prema izvorima u opskrbnom lancu.

Obično pouzdan Appleov analitičar Ming-Chi Kuo je prethodno rekao kako očekuje da će sljedeća generacija MacBook Aira biti pokrenuta tijekom drugog kvartala ove godine, između travnja i lipnja.

Apple nije dao dobavljačima razlog za zadržavanje proizvodnje, iako može imati veze s problemima s komponentama, kao što su procesori.

Ovo očito nije problem proizvođača. Nekoliko članova MacBook Air opskrbnog lanca je spremno za početak proizvodnje i suočavanje s niskom iskoristivosti kapaciteta prije nego što Apple povuče okidač na početku proizvodnje.

Novi MacBook Air će navodno imati “Retina zaslon visoke razlučivosti i Intelov najnoviji procesor za laptope”. U pogledu cijene, mogao bi početi već od 799 dolara, s nadom da bi to moglo povećati prodaju Mac računala za više od 10 posto ove godine .

Zanimljivo je da ovaj izvještaj spominje kako je Apple u posljednje vrijeme odgodio proizvodnju nekoliko svojih glavnih proizvodnih linija. To uključuje iPhone, HomePod i MacBook Air; najvjerojatnije zbog prilagodbe planova promjeni potražnje.

Izvor: cultofmac.com