Uskoro bi moglo postati lakše držati u privatnosti videozapise koje gledate u YouTube aplikaciji. Google navodno testira anoniman način za ovu uslugu.

To je značajka povjerljivosti koja je već uobičajena u web preglednicima, ali ne i za streaming videozapisa. No, mnogi ljudi upotrebljavaju YouTube na svojim iPhone uređajima za istraživanje tema za koje ne žele da svi znaju. To može biti nevino kao npr. traženje pomoći za rođendanski poklon.

Anoniman način navodno uočen u Android verziji aplikacije YouTube, privremeno zaustavlja ažuriranje vlastite povijesti aplikacije.

Kada odaberete ovaj način, skočni prozor navodno kaže: “Vaša aktivnost iz ove sesije će biti izbrisana i vratit ćete se na račun koji ste zadnji put koristili kada izađete iz anonimnog ili postanete neaktivni. Vaša aktivnost i dalje može biti vidljiva vašem poslodavcu, školi ili davatelju internetskih usluga. “

Kao što skočni prozor indicira, anoniman način rada zapravo ne prikriva korisničke online aktivnosti, već samo sprječava da telefon ili tablet bilježe web-lokacije ili videozapise.

Malo se koristi za skrivanje ilegalnih aktivnosti, ali ovaj način može donijeti malo privatnosti kada se radi o istraživanju za koje ne želite da svijet zna. Tinejdžeri koji istražuju seksualni identitet na zajedničkom uređaju je često citiran primjer.

U ovom trenutku nije jasno kada Google korisnicima namjerava omogućiti anoniman način. On se već nalazi u pregledniku Chrome za iOS i u Google aplikaciji. Privatni način rada je u biti identičan.

Izvor: cultofmac.com