Spekulacije o iPhone modelima 2018. kruže kao lude. Čini se da svaki dan stižu nova izvješća o ovim nenajavljenim uređajima. No, nisu sva potkrijepljena predviđanjem Ming-Chi Kuoa, analitičara s dugim uspješnim zaključcima o Appleu.

Dakle, kada Kuo kaže da bi iPhone 2018. s 6,2-inčnim zaslonom mogao koštati između 550 i 650 dolara, ljudi se zainteresiraju. Prethodna izvješća su ukazala na cjenovni raspon veći od 100 USD

Čini se da se predviđanje analitičara KGI Securitiesa temelji na tome da će Apple izdati dvije verzije ovog modela: jedan s DSDS (dual-SIM dual standby), a drugi s tradicionalnom single SIM karticom.

U kuovom bilješci za ulagače stoji da bi “6.1-inčni LCD iPhone mogao imati model koji podržava DSDS. Ako 6.1-inčni LCD iPhone ima DSDS i single-SIM modele, vjerujemo da će to rezultirati s dvije prednosti: (1) kreirati će više cjenovnih segmenata, značajno povećavajući isporuke jeftinijeg modela s jednom SIM karticom. Na primjer, ako se DSDS model prodaje za 650-750 USD, model s jednom SIM karticom može koštati 550-650 USD; i (2) DSDS model će pomoći povećati tržišni udio u Kini i na komercijalnim tržištima. “

Već znamo da mnogi korisnici zaobilaze Appleove najmoćnije modele i odabiru jeftinije modele. iPhone od 550 dolara bi se jako svidio ovoj grupi.

Ali to možda nije najjeftiniji iPhone 2018. Euroazijska ekonomska komisija je Appleu odobrila izdavanje nekoliko novih modela u razdoblju od svibnja do lipnja. Spekulacije pokazuju da će to biti različite iteracije iPhonea SE.

Izvorni SE je debitirao 2016. s cijenom od 400 dolara. Nasljednik bi navodno trebao koštati $450, i trebao bi biti sličan trenutnom modelu. Ipak, mogao bi dodati i bežično punjenje, kao i brži procesor.

Pretpostavljajući da će iPhone SE izaći u proljeće, 6,1-inčni iPhone će bit najjeftiniji od pametnih telefona koje će Apple objaviti ove jeseni, čak i ako neće koštati koliko je Kuo predvidio.

Također navodno stiže ažurirana verzija iPhonea X koji će imati OLED zaslon od 5,8 inča i cijenu od oko 899 dolara. Model koji se ponekad zove iPhone Xs Plus će koštati 999 dolara i imati 6,5-inčni OLED zaslon.

Izvor: cultofmac.com