iPad tipkovnica može brzo unijeti više od stotinu znakova, ako znate sve trikove. Novi videozapis tvrtke Apple pokazuje kako unijeti brojeve bez prebacivanja tipkovnica. Video također pokazuje kako pristupiti slovima s naglascima. Osim toga, pokazuje i kako koristiti tipkovnicu kao trackpad.

Kako biste koristili slova s naglascima, na iPadu jednostavno morate pritisnuti i držati određeno slovo kako biste otvorili mali prozor sa svim mogućim naglašenim opcijama za to slovo. Pomaknite prst prema gore da biste odabrali jednu opciju.

Pogledajte najnoviji videozapis da biste saznali sve trikove:

Prije je bilo preteško unijeti brojeve i simbole pomoću tipkovnice na zaslonu, ali Apple je osmislio pametan rad u iOS-u 11. Na slova su dodani interpunkcijski znakovi, simboli i brojevi u sivoj boji. Da biste upisali neki od ovih sekundarnih simbola, pritisnite i držite odgovarajuće slovo, a zatim lagano pomaknite prstom.

Većina ljudi vjerojatno nije svjesna da iPadova tipkovnica također funkcionira kao trackpad. Jednostavno pritisnite i pomaknite dva prsta na tipkovnici da biste upravljali pokazivačem na zaslonu. To funkcionira samo na tipkovnici, a ne na bilo kojem drugom mjestu na zaslonu.

Izvor: cultofmac.com