Apple planira pokrenuti vlastitu uslugu magazinske premium pretplate kao dio aplikacije Apple News, tvrdi novo izvješće.

Ranije ove godine, tvrtka je stekla časopis aplikaciju Texture. Texture nudi više od 200 časopisa za cijenu od 9,99 dolara mjesečno.

Od stjecanja Texturea, Apple je navodno odvojio poslove s 20 od 100 zaposlenika Texturea. Preostali se sada integriraju u Apple News tim. Očekuje se da će aplikacija koja kombinira Appleove vijesti i Texture stići u neko doba iduće godine.

Kao i kod razvojnih programera u App Storeu ili izvođača na Apple Musicu, usluga pretplate funkcionira na modelu podjele prihoda. Apple će zadržati određeni postotak novca koji se unosi, a izdavači će također primiti novac. Kakav će točno biti omjer još nije otkriveno.

Nadamo se da će se ova usluga pridružiti Apple Musicu (koji je izgrađen na sličnoj akviziciji Beatsa) u pomaganju podupiranja Appleove usluge. Prodaja za ovaj dio poslovanja tvrtke Apple je porasla za 23 posto na 30 milijardi dolara u 2017.financijskoj godini. Apple cilja na 50 milijardi dolara godišnje do 2021. godine.

Iako Apple News nije baš zadivio svijet, Apple je odavno zainteresiran za izdavanje časopisa. Kada je iPad prvi put pokrenut 2010. godine, jedna od aplikacija oko koje je Steve Jobs bio najuzbudljiviji je bio The Daily, kratkotrajna i ekskluzivna novina za iPad, koja je bila prva aplikacija za pretplatu koju je Apple ponudio.

Izvor: cultofmac.com