Apple planira započeti s proizvodnjom još jednog iPhonea u Indiji, prema novom izvješću.

Partner Wistron je već započeo probnu proizvodnju iPhone 6s Plus u tvornici u Bangaloru, gdje već od prošle godine sastavlja iPhone SE. Izvor kaže kako će masovna proizvodnja započeti u narednih nekoliko tjedana.

Apple je započeo sastavljati iPhone u Indiji kako bi smanjio troškove lokalnim potrošačima. Porezne reforme provedene prošlog srpnja su također pomogle da tvrtka smanji do 7,5 posto od čitavog niza uređaja – uključujući Mac.

Sada Apple planira započeti s proizvodnjom još jednog iPhonea u Indiji uz pomoć Wistrona, prema novom izvješću.

The Economic Times, navodeći dvije osobe upoznate s Appleovim planovima, izvješćuju da je iPhone 6s Plus već u probnoj produkciji u Bangaloru – gdje je Wistron nedavno sastavio posao koji će mu omogućiti proširenje proizvodnog pogona uz ulog od 157 milijuna dolara.

Izvori tvrde da je početak masovne proizvodnje zakazan za narednih nekoliko tjedana, a iPhone 6s Plus jedinice “sastavljene u Indiji” će uskoro krenuti u prodaju. Lokalna će proizvodnja omogućiti Appleu smanjenje cijena iPhonea 6s Plus za 5 do 7 posto, navodi se u izvješću.

Time će iPhone 6s Plus biti konkurentniji uz Samsungu i OnePlusu uređaje koji su popularni u Indiji zbog njihove pristupačne cijene.

“Međutim, ispravak cijena se možda neće odmah odraziti jer Wistron neće moći u potpunosti ispuniti sve zahtjeve za iPhoneom 6s Plus u Indiji i nastavit će se uvoz iz Kine”, dodao je jedan izvor. “Na kraju, kako lokalni kapacitet raste na ljestvici, cijene će biti ispravljene.”

Izvor: cultofmac.com