Apple se tradicionalno hvali s veličinom App Storea, ali repozitorij pohvaljene aplikacije se možda prošle godine zapravo smanjio, a ne povećao.

App Store se navodno smanjio za 5 posto u 2017. godini, s 2,2 milijuna aplikacija početkom godine na 2,1 milijun do kraja. I to nije loše.

App Store je dom nekoliko milijuna aplikacija i pokrenuo je bezbroj milijardi preuzimanja aplikacija od pokretanja u 2008. godini.

Najnovije brojke, koje je objavila tvrtka za analizu aplikacija Appfigures, ukazuju da se po prvi put App Store smanjio.

Ako su podaci točni, dio razloga za smanjenje broja zaposlenika je taj da su razvojni programeri izdali manje novih aplikacija za iOS 2017. u usporedbi s prethodnom godinom. Veći je razlog, međutim, zbog Appleove odluke – od 2016. godine – da ukloni aplikacije koje više nisu u skladu s najnovijim smjernicama. Naime, tvrtka je pokrenula aplikacije koje nisu izgrađene na 64-bitnoj arhitekturi. Apple je također uklonio mnoge aplikacije za skeniranje virusa, klonove nekih aplikacija i niz drugih niskokvalitetnih ponuda.

To znači da, unatoč tome što sada ima manje aplikacija za odabir, preostale aplikacije dostupne za preuzimanje su kvalitetnije.

Izvor: cultofmac.com