Stigli su Samsung Galaxy S9 i S9+, pametni telefoni s najboljom kamerom do sada, proizvedeni za doba u kojem korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se kroz fotografije, video sadržaje i emotikone.
Samsung s novim modelima nastavlja tradiciju zaobljenog Infinity Display dizajna bez okvira sa strane i s minimalnim rubovima na gornjem i donjem dijelu. Tvrtka je prošle godine oduševila ovim dizajnom pa je ove godine odigrala na sigurno, ne mijenjajući previše dobitnu formulu.
Na gornjoj i donjoj strani oba uređaja su smješteni novi stereo zvučnici. Na donjem dijelu također se nalaze USB-C utor, danas nezaobilazan u uređajima visoke i više srednje klase, te stari, pouzdani 3.5mm utor za slušalice. S lijeve i desne strane nalaze se tanke, no dovoljno taktilne i responzivne tipke za uključivanje/isključivanje, pojačavanje/stišavanje zvuka te Bixby virtualnog asistenta. Sa stražnje strane se nalaze kamera/e, a ispod njih postavljen je senzor za otisak prsta.

Veličina ekrana je ostala ista. Manji i nešto slabiji model krasi 5.8-inčni AMOLED ekran, a veći, “plus” model se može pohvaliti s 6.2 inča. Oba mobitela podržavaju 1440×2960 rezoluciju te pomalo neuobičajeni format ekrana 18.5:9. U postavkama je automatski podešena FullHD+ (plus onih nekoliko desetaka piksela više radi dužeg ekrana) rezolucija, a po potrebi se može prebaciti na QuadHD+. Kvaliteta i responzivnost ekrana na najvišem su nivou, što smo uostalom i očekivali.

Redizajnirani Galaxy S9 i Galaxy S9+ dolaze s novim dvostrukim otvorom leće koja osnažuje kameru za fotografiranje i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, uz Super Slow-mo mogućnost snimanja video sadržaja i personalizirane AR Emoji emotikone.Samsung Galaxy S9 i S9+ donose kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom stvorenim za iznimnu kvalitetu obrade i memorijom za fotografiranje nevjerojatnih fotografija visoke kvalitete.

Zvukovi su, tvrde u Samsungu, jasni, čisti i bogati kvalitetom, bilo da korisnici gledaju omiljeni film ili streaming najnovijeg albuma omiljenog umjetnika. Galaxy S9 i S9+ također podržavaju Dolby Atmos, za zvučni efekt u 360 stupnjeva.

Memorija uređaja može se proširiti MicroSD karticama kapaciteta do 400GB, a nude i vrhunski aplikativni procesor koji nudi snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Važno je reći i da Galaxy S9 i S9+ uređaji korisnicima pružaju dodatnu sigurnost budući da su osigurani platformom Knox 3.1, Samsungovim najnovijim sigurnosnim sustavom. Uređaji podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provjere autentičnosti – šarenicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica – tako korisnici mogu odabrati kako žele zaštititi svoj uređaj i aplikacije. Uređaje odlikuje i nov način provjere – Intelligent Scan – koji pametno koristi udruženu snagu skeniranja šarenice oka i tehnologiji prepoznavanja lica kako bi brzo i lako otključali korisnikov telefon u raznim situacijama. Galaxy S9 i S9+ također donose i opciju Dedicated Fingerprint, pružajući korisnicima mogućnost korištenja različitih otisaka prstiju za pristup Secure Folderu od onih koji koriste za otključavanje telefona.