Vaš sljedeći iPhone bi uskoro ujedno mogao biti i iPad.

Prema najnovijim Apple glasinama, tvrtka planira pokrenuti preklopni iPhone u naredne dvije godine, oživljavajući tablete u Westworld stilu.

Analitičar banke Bank of America, Wamsi Mohan, je izjavio da su provjere opskrbnog lanca pokazale da Apple planira pokrenuti radikalno drugačiji dizajn u 2020. godini. Nakon sastanka s nekoliko dobavljača Applea u Aziji, Mohan je uvjeren da je uređaj o kojem se već dugo govori gotovo spreman.

Očekujemo da će iPhone modeli ove jeseni uglavnom biti nepromijenjeni za OLED verzije, iako su se promjene veličine pokazale kao katalizatori u prošlosti “, napisao je Mohan. “Naše provjere također upućuju na to da Apple radi s dobavljačima na sklopivom telefonu (koji bi potencijalno mogao služiti i kao tablet) koji bi trebao biti pokrenut u 2020. godini.”

O sklopivom iPhoneu se nagađa više od godinu dana. Samsung je već pokazao koncept sklopivog tablet zaslona, ali stvarni proizvod još uvijek nije stigao na tržište.

Pokretanje preklopnog iPhonea do 2020. bi bio veliki pothvat. Većina koncepata i dalje izgleda glomazno i ​​nisu privlačniji od tradicionalnog smartphonea. Apple bi trebao inovirati načine na koje će omogućiti savijanje CPU-a, baterije i ostalih komponenata. Ili izmisliti elegantan način da ih sve spoji pomoću flex kabela na zglobu.

Izvor: cultofmac.com