Siri je u nevolji. Appleova AI asistentica kaska za konkurencijom, a novo izvješće ukazuje da Cupertinovi se koderi ne mogu složiti oko toga kako popraviti Siri – pa čak i oko toga treba li ju popraviti.

Anonimni izvori, navodno iz Appleovog razvojnog tima, kažu da nema snažne vizije kakva bi Siri trebala biti.

Prema informacijama, problem je toliko ozbiljan da se Apple ne može odlučiti “hoće li nastaviti zakrpavati pogrešne građe ili će ju ukloniti i početi ispočetka”.

Bugovi i drugi problemi su navodno počeli gotovo od trenutka kada je Apple kupio glasovni sustav još 2010. godine. Dio problema je bila Sirina instantna popularnost. Pozadinski poslužitelji nisu bili pripremljeni na potražnju od milijuna korisnika iPhonea. Tvrtka se od tada bori kako bi Sirin kod učinila učinkovitijim.

Siri je predstavljena kao potpisna značajka iPhonea 4 u 2011. Suosnivač Applea Steve Jobs je umro već sljedeći dan, a to se pokazalo kao dugoročni udarac na Siri.

Job je vodio stjecanje Siri i integraciju tehnologije u iOS.

“Kada je Steve umro dan nakon što je Siri pokrenuta, izgubili su viziju”, rekao je jedan od izvora informacija. “Nisu imali cijelu sliku.”

Od tada je došlo i otišlo više upravitelja projekata, a nitko nije imao Jobsovu viziju. Navodno postoji unutarnja rasprava oko toga treba li Siri biti sustav za odgovaranje na kratka pitanja i jednostavne naredbe ili opremljeniji digitalni pomoćnik koji može upravljati složenijim upitima.

Izvor: cultofmac.com