Apple neće morati tako ozbiljno smanjivati performanse iPhone 8 ili iPhone X jedinica kako će uređaji stariti.

Njegovi najnoviji uređaji upotrebljavaju napredniji hardver i drugi sustav upravljanja energijom koji omogućuje da iOS izbjegne neočekivana isključivanja bez potrebe za ograničavanjem performansi procesora.

Apple je dobio puno kritika za način na koji upravlja starim iPhone baterijama. Bez objašnjavanja vlasnicima iPhonea – i bez davanja izbora – tvrtka prigušuje performanse procesora na starijim uređajima.

To pomaže osigurati da se vaš iPhone ne isprazni prebrzo tijekom procesorski intenzivnih zadataka, ali to također znači da vaš uređaj neće biti brz kao prije.

Apple to možda neće trebati raditi s iPhone 8 ili iPhone X jedinicama. U dokumentu podrške koji opisuje nove Battery Health značajke u iOS-u 11.3, Apple objašnjava kako su njegovi najnoviji mobilni uređaji različiti.

    iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X modeli koriste napredniji dizajn hardvera i softvera, koji pruža točniju procjenu potrebe za punjenjem baterije te sposobnosti maksimiziranja sveukupnih performansi sustava. To omogućuje drugačiji sustav upravljanja performansama, koji preciznije omogućuje da iOS predvidi i izbjegne neočekivano gašenje.

  Kao posljedica toga, utjecaji upravljanja performansama mogu biti manje vidljivi na iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X modelima. S vremenom će punjive baterije na svim iPhone modelima smanjiti kapacitet i vrhunske performanse te će se na kraju morati zamijeniti.

Iako iPhone 8 i iPhone X neće osjetiti potpuni učinak prigušenja performansi, oni će i dalje trebati servis kada im baterije ostare. Svaka litij-ionska baterija kemijski stari tijekom vremena, a to smanjuje količinu korištenja između punjenja.

Ako nikada ne servisirate bateriju, doći će vrijeme kada ćete morati prilagoditi performanse. Apple kaže da ekstremniji oblici upravljanja energijom mogu donijeti efekte poput duljeg vremena pokretanja aplikacija, nižih brzina prijenosa, sporije skrolanje, tiši zvučnik i još mnogo toga.

Izvor: cultofmac.com