Cupertino je u pregovorima s Goldman Sachsom oko dogovora koji bi mogao značiti jeftinije cijene Appleovih proizvoda, prema novom izvješću. Investicijska banka je već prikupila milijarde dolara za Apple, ali izvori upozoravaju kako je posao daleko od zaključivanja.

Apple već ima financijske partnere koji pomažu da čak i najskuplji proizvodi budu pristupačniji. Neki od njih naplaćuju nula posto kamata, dok drugi, poput Barclaycarda, mogu naplatiti čak 28,24 posto. Uskoro bi mogla biti još jedna opcija.

Goldman Sachs se želi udružiti s Appleom kako bi proširio svoje poslovanje s kreditnim klijentima. ” Wall Streeta tvrtka želi ponuditi financiranje kupcima koji kupuju telefone, satove i druge gadgete od Applea”, navodi The Wall Street Journal, navodeći ljude koji su upoznati s tom temom.

“Kupci koji kupuju iPhone X od 1000 dolara bi mogli uzeti zajam od Goldmana umjesto da ga plaćaju preko kreditnih kartica koje često imaju visoku kamatnu stopu”. Međutim, “razgovori između tehnološkog diva i investicijske banke se nastavljaju i još uvijek se mogu raspasti”. izvješće upozorava.

S obzirom na malo informacija s kojima trenutno raspolažemo, nije jasno hoće li Goldman Sachs dogovor zamijeniti postojeće Appleove financijske partnere ili bi li to moglo dovesti do dodatne opcije za potrošače. Međutim, postoji sugestija da razgovori uključuju “neki oblik nadogradnje”.

Izvor: cultofmac.com