Najveći konkurent Apple Musica će uskoro postati tvrtka za javno trgovanje.

U nastojanju da konačno postane profitabilan, Spotify je navodno povjerljivo s DIP-om ispunio dokumente za javnu ponudu dionica, a dionica bi uskoro mogla biti dostupna javnosti.

Spotifyovo podnošenje se dogodilo krajem prosinca, navodi se u izvješću tvrtke Axios. Wall Street već godinama čeka javnu ponudu Spotify dionica i sada bi konačno moglo doći do toga tijekom prvog tromjesečja 2018. godine.

Unatoč tome što ima više plaćenih pretplatnika od bilo koje druge usluge za streaming glazbe, Spotify još uvijek nije postigao profitabilnost. Novac od investitora bi to mogao privremeno popraviti. Međutim, šef Apple Musica, Jimmy Iovine, je nedavno sugerirao da će tvrtka morati početi prodavati nešto drugo osim glazbe kako bi bila profitabilna.

“Amazon prodaje Prime; Apple prodaje telefone i iPad uređaje; Spotify, će morati otkriti način da navede publiku da kupi nešto drugo “, rekao je Iovine u nedavnom intervjuu.

Na temelju izvješća, Spotify se namjerio na izravni unos. Umjesto da cilja na tradicionalni prinos, Spotify će moći izbjeći neke od uobičajenih aktivnosti. Spotify je odbio komentirati priču.

Izvor: cultofmac.com