Samsung je trenutno jedina tvrtka koja će izraditi OLED zaslone za iPhone, ali je suočena s rastućim brojem izazivača, tvrdi novo izvješće.

LG Display nije jedina tvrtka koja očekuje da će postati drugi proizvođač OLED-a u 2018. Ostale tvrtke kao što su Sharp i Japan Display, također žele dobiti dio kolača tako da postanu treći i četvrti OLED proizvođač.

Prema izvorima tajvanske fotonske industrije i tehnologije (PIDA), LG Display ima “veliki potencijal” da postane dobavljač OLED panela za Apple ove godine.

Analitičar KGI Securitiesa je također sugerirao da bi LG mogao dostaviti 10 do 20 posto zaliha OLED-a za iPhone do 2019. i 20 do 30 posto do 2020. godine. Apple navodno planira proširiti broj svojih OLED uređaja u budućnosti , što objašnjava zašto želi angažirati više dobavljača.

Osim LG-ja, u izvješću je objavljeno da će Sharp biti sposoban proizvoditi OLED ekrane već u drugom tromjesečju 2018. Sharp, koji je prethodno proizvodio iPhone zaslone, je u vlasništvu redovitog Appleovog dobavljača, Foxconna.

Trenutno Kina ima ukupno 13 pogona za proizvodnju, koji mogu proizvesti male i srednje OLED panele. Ukupno, ovih 13 mogu proizvesti oko 350.000 OLED podloga svakog mjeseca, ako su svi istodobno na mreži.

Izvor: cultofmac.com