U novom izvješću za investitore, pouzdan Appleov analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securitiesa ponavlja da Apple planira dva OLED iPhone modela i jedan LCD za ovu godinu. Dva OLED modela će biti veličine 5,8 i 6,5 inča, dok će LCD model biti velik 6,1 inča.

Ovo se razlikuje od prošlotjednog izvješća sugerirajući da Apple naginje prema dva LCD iPhonea i jednom većem OLED modelu za svoje iPhone uređaje 2018. godine.

Kuo je pružio specifikacije baterija za nove uređaje. On tvrdi da će 6,5-inčni OLED iPhone imati istu L bateriju kao i iPhone X, ali da će imati kapacitet između 3.3000 i 3.400mAh. 5.8-inčni OLED iPhone će imati bateriju od 2.700 do 2.800 mAh, što je otprilike isti kapacitet kakav ima baterija iPhonea X.

Obje baterije će navodno proizvesti tvrtka Unimicron.

Kuo kaže da će iPhone sa 6,1-inčnim LCD zaslonom imati bateriju od 2.850 do 2.950mAh s pravokutnim oblikom, koju koriste prethodni iPhone modeli. Ova baterija je veća od baterije iPhonea 8 Plus, što bi moglo potencijalno pokazati da će mobilni uređaj biti deblji i teži od trenutnih iPhone uređaja.

Također tvrdi da će imati isti “prorez” dizajn kao i iPhone X, ali neće imati mogućnosti 3D senzora i stražnji dual-kamera sustav.

Izvor: cultofmac.com