Nemojte dopustiti da vas mogućnost smrzavanja zaslona udalji od iPhonea X.

Novi test dokazuje da je Appleov mobilni uređaj mnogo otporniji na smrzavanje slike od njegovih OLED suparnika. Bilo bi gotovo nemoguće da se uređaju smrzne zaslon tijekom normalne uporabe.

Smrzavanje zaslona je ono što se događa kada se slike ili tekst trajno “smrznu” na panelu zaslona. To se obično događa kada se sadržaj pojavljuje na istom mjestu na zaslonu tijekom duljeg vremenskog razdoblja – poput indikatora baterije na iPhoneu X.

Smrzavanje slike je bio problem koji je pogodio rane plazma zaslone. Rijetko utječe na LCD zaslone – poput onih koji se koriste u prethodnim iPhone uređajima – ali to može postati problem na OLED zaslonima. Srećom za nas, OLED zaslon iPhonea X je otporniji od većine.

Cetizen je proveo test kako bi utvrdio koji je od najnovijih mobilnih telefona najpodložniji ovom problemu. Testirao je iPhone X, Samsung Galaxy S7 Edge i Samsung Galaxy Note 8. Ista slika je prikazana na sva tri telefona uz maksimalnu svjetlinu.

Uređaji su potom provjeravani u redovitim intervalima da bi se vidjelo koji je uređaj prvi iskusio problem. Nakon 155 sati, Galaxy S7 Edge je pretrpio manje poteškoće, dok se zamrzavanje slike bilo više istaknuto na Galaxy Note 8 uređaju nakon istog razdoblja.

Bilo je potrebno zadivljujućih 510 sati da se smrzne slika na iPhoneu X.

Izvor: cultofmac.com