Qualcomm iPhone X modeli su i dalje blago ispred Intelovih modela u LTE izvedbi.

Qualcomm čipovi u iPhone X modelima su u LTE izvedbi rangirani više od Intelovih modela u novom izvješću tvrtke Cellular Insights.

Većina Appleovih modela, počevši od iPhonea 4S do iPhonea 6S, ima Qualcomm modeme. Apple je samo 2016. godine odlučio koristiti i Qualcomm i Intel uređaje za svoje iPhone modele.

Dvije iPhone 7 jedinice su imale radikalno različite LTE performanse. Apple je od tog dana postao Intelov najveći kupac.

iPhone X ima tri modela koji se prodaju u raznim dijelovima svijeta. Dva modema je testirao istraživački institut, a jedan je pripadao Qualcommu i nosio je naziv A1865.

Sprint, Verizon i US Cellular su ga koristili u Australiji, Kini i Indiji. Što se tiče drugog, bio je Intelov i zvao se A1901. AT&T i T-Mobile su ga koristili u svom repertoaru.

U Sjedinjenim Američkim Državama koristi se Qualcomm-based A1865 jer ga nude sva četiri operatera. Qualcommov modem je testiran i testovi su pokazali da je bolji od Intelovog, prema PCMagu.

Ipak, to je vjerojatno posljednji put da će Apple koristiti Qualcomm modeme, obzirom da se dvojac trenutno susreće na sudu.

Izvor: i4u.com