Apple dodaje još jedno ključno oružje u svoju bitku protiv Spotifya, ako je za vjerovati novom izvješću koje tvrdi da tvrtka planira kupiti Shazam aplikaciju.

Popularna aplikacija pomaže korisnicima da prepoznaju bilo koju pjesmu, TV emisiju ili film u nekoliko sekundi snimanja zvuka. iOS se integrirao sa Sazamom prije nekoliko godina, ali čini se da Apple sada želi više.

Dogovor između Applea i Shazama bi se mogao potpisati već idući tjedan, prema izvorima TechCrunch-a. Sporazum će navodno biti objavljen u ponedjeljak.

Iako je Shazam procijenjen na oko milijardu dolara u 2015. godini, Apple će navodno platiti znatno manje od tog iznosa. Izvori kažu kako će posao biti vrijedan devet znamenki, otprilike 401 milijun dolara.

Shazam je prikupio 143,5 milijuna dolara od osnivanja 1999. godine. Prije nego što su aplikacije bile ono što su danas, jedini način da pristupite usluzi je bio SMS kod.

Ugrađivanje Shazama na iOS bi svakako moglo potaknuti Apple Music. Nije jasno hoće li Apple i dalje omogućavati drugim aplikacijama treće strane, kao što je Spotify, da se povežu s aplikacijom.

Glasnogovornici za Apple i Shazam su odbili komentirati potencijalnu akviziciju.

Izvor: cultofmac.com