Appleov novi A11 Bionic čip čini iPhone X nevjerojatno brzim.

Novi uređaj je brži od svojih najvećih konkurenata, usprkos manjoj procesorskoj jezgri i manjim brzinama sata. No, tu je novi Android koji za dlaku pobjeđuje Appleov najnoviji uređaj u testu brzine.

Vjerovali ili ne, ovaj Android uređaj košta upola manje od iPhonea X.

Govorimo o OnePlus 5T uređaju, koji je otkriven prošli tjedan. Pokreće ga najnoviji Qualcommov Snapdragon 835 procesor, i iako je to isti čip koji se nalazi u drugim vodećim uređajima kao što je Galaxy S8, OnePlus 5T puno bolje iskorištava njegovu snagu.

OnePlus 5T ne može pobijediti iPhone X u usporednim testovima kao što je Geekbench. Ali u slučajevima upotrebe u stvarnom svijetu, ipak je malo brži. Test brzine SuperSaf TV-a pokazuje kako svaki uređaj izvodi prilikom učitavanja aplikacija i igara, streaminga videozapisa i još mnogo toga.

U nekim slučajevima iPhone X nadmašuje OnePlus 5T, no sve u svemu, gotovo čisti Androidov softver u OnePlus 5T uređaju pomaže iskorištavanje Snapdragon 835 čipa, dok njegov dodatni RAM uvelike olakšava mulitasking.

Ne želimo Vam reći da zamijenite svoj iPhone X za OnePlus 5T zbog nešto bolje izvedbe. Ali uređaj koji počinje s cijenom od 499 dolara – što je pola cijene iPhonea X – vas mora impresionirati svojom konkurentnosti.

Bitno je napomenuti da ovo nije prvi uređaj tvrtke OnePlus koji je nadmašio iPhone. Možda se sjećate da je OnePlus 5 bio jedini Android smartphone koji je ranije ove godine nadmašio iPhone 7.

Izvor: cultofmac.com