Face ID je budućnost i lako je vidjeti zašto. Znatno je sigurniji od Touch ID-a i uklanja niz velikih ograničenja. Ali još uvijek nije sasvim savršen.

Sretnici koji već u svojim rukama drže novi iPhone X su otkrili da je Face ID sporiji od svog prethodnika. Postoje neke stvari koje možete učiniti da biste ga ubrzali.

Šanse da će slučajna osoba otključati vaš iPhone Touch ID-om je 1:50.000, kaže Apple. Ali šanse da će se to dogoditi s Face ID-om su 1:1 milijuna.

Face ID je nevjerojatan

Face ID se prilagođava promjenama vašeg izgleda tijekom vremena. Radi kada nosite sunčane naočale ili šešir i nema problema s prepoznavanjem u mraku. Za razliku od Touch ID-a, radi i kada su vam ruke mokre.

Međutim, Face ID nije brži od Touch ID-a. Tom’s Guide je otkrio da treba oko 1,48 sekundi za otključavanje iPhonea X s licem, dok se iPhone 7 Plus može otključati s Touch ID-om za manje od sekunde.

Face ID može biti brži

Postoje neke stvari koje možete učiniti da bi Face ID bio brži. Prvo se trebate pobrinuti da je Raise to Wake značajka omogućena u postavkama. Time štedite dragocjeno vrijeme eliminirajući potrebu da prije otključavanja prijeđete prstom ili dotaknete zaslon iPhonea X.

Druga stvar koju možete učiniti je onemogućiti otkrivanje pažnje. To znači da Face ID neće čekati da vaše oči i lice gledaju izravno prema zaslonu prije otključavanja vašeg iPhone uređaja. No, budite upozoreni: to čini Face ID manje sigurnim.

Izvor: cultofmac.com