Iako su uređaji poput Galaxy S8 i Note 8 službeno Samsungov odgovor na Appleov sljedeći telefon, južnokorejski tehnološki div će ipak prilično profitirati od uspjeha iPhonea X.

Koliko? Prema novom izvješću, Samsung će zaraditi oko 110 dolara za svaki iPhone X koji Apple uspije prodati.

Razlog? Super Retina OLED zaslon u nadolazećem Appleovom high-end iPhone uređaju. Samsung je trenutno jedini proizvođač OLED-a za Apple, iako će Cupertino vjerojatno proširiti svoj popis OLED dobavljača za buduće iPhone uređaje. Osim toga, Samsung također gradi kondenzatore i bateriju za novi uređaj.

Istraživanje koje je proveo Counterpoint Technology Market Research sugerira da će Samsung na dijelovima za iPhone X vjerojatno zaraditi oko 4 milijarde dolara više nego što zarađuje od dijelova koje proizvodi za Galaxy S8.

Counterpoint tvrdi da će Apple ukupno prodati oko 130 milijuna iPhone X uređaja. Prethodno izvješće navodi da, unatoč činjenici da je to Appleov najskuplji iPhone u povijesti, vrhunske komponente koje Apple koristi za nove uređaje označavaju da će tvrtka zaraditi manje novca nego na prethodnim uređajima.

Izvor: cultofmac.com