Još jedan iPhone 8 Plus uređaj s navodno napuhnutom baterijom je otkriven u Kini, nakon nekoliko izvješća o sličnim slučajevima.

Kineski državni mediji izvještavaju kako je iPhone kupac po imenu Liu poštom dobio novi iPhone 8 Plus, koji je stigao na pola otvoren 5. listopada. iPhone navodno nije imao nikakvih znakova eksplozije, a Liu kaže da nije punio uređaj.

Apple je novinarima rekao da razmatra stvar, ali je odbio dalje komentirati.

Splitgate ili pretjerana reakcija?

Iako je riječ o jednoznamenkastim brojevima, slična izvješća o rastvaranju iPhone 8 i 8 Plus uređaja su se pojavila u Kini, Japanu, Tajvanu, Grčkoj i Kanadi. U mnogim slučajevima, iPhone jedinice su bile isporučene na kućne adrese kupaca. U dosad najznačajnijem slučaju tajvanski korisnik je izvijestio da je stavio iPhone 8 Plus na punjenje, nakon čega se gotovo odmah počeo napuhavati, a zatim se prednja ploča potpuno podigla s uređaja.

S obzirom da Apple proizvodi milijune iPhone uređaja, može se očekivati ​​mali broj neispravnih baterija. Međutim, mediji su na visokom oprezu s obzirom na to da je iPhone 8 izjavio da dijeli proizvođača baterija s Samsungovim omraženim Noteom 7.

Izvor: cultofmac.com