Programeri su prije par dana dobili novu beta gradnju za Mac računala nakon što je Apple izdao petu beta verziju za MacOS 10.13.1.

Nova beta gradnja je stigla samo tri dana nakon što je Apple objavio četvrtu macOS 10.13.1 beta verziju zajedno s novim betama za iOS 11.1 i tvOS 11.1.

Registrirani razvojni programeri mogu preuzeti novi macOs 10.13.1 beta iz Appleovog centra za razvojne programere. Možete ju instalirati i iz izbornika za ažuriranje softvera u Mac App Store ako ste instalirali prethodnu beta verziju.

MacOS 10.13.1 se uglavnom usredotočuje na ispravke grešaka i unutarnja poboljšanja. Bilješke o izdanju nove gradnje ne spominju nikakve nove značajke.

Jedan od najvažnijih popravaka bugova u macOS 10.13.1 se odnosi na ranjivost u WPA2 Wi-Fi standardu. KRACK Wi-Fi hack je potencijalno dopuštao napadačima da prikupljaju osobne podatke s vaše mreže. Apple je rekao da je problem riješen u nedavnoj beta gradnji.

Ažuriranje također donosi Unicode 10 podršku, dodajući desetke novih emojija Mac tipkovnici. S obzirom na to je peta beta gradnja, javno pokretanje samo što nije stiglo.

Izvor: cultofmac.com