Na jučerašnjem Apple iPhone događaju posebnim videom je predstavljen iPhone 8– izravni nasljednik sedmice, koji se od nje najviše razlikuje staklenom stražnjom stranom, koja će omogućiti bežično punjenje.

iPhone 8 stiže u tri boje: srebrnoj, svemirski sivoj i zlatnoj. Stakla su posebno ojačana čeličnim strukturama i navodno su najčvršća ikad ugrađena u mobitele. Osmica je zadržala veličine ekrana sedmice (i Plus varijante), te vodootpornost.

iPhone 8 imat će True Tone zaslon, a pogonit će ga čip nazvan A11 bionic. On ukupno ima 6 jezgri s pametnim upravljanjem koje donosi 70%-tno poboljšanje performansi. Kamere osmice su obogaćene novim senzorima, poboljšan je Portrait način fotografiranja, a snimanje videa je, dakako, naprednije nego do sada zbog Appleovog novog hardverskog enkodera.

Snimanje 1080p videa sada nudi čak 240 fps, a novi iOS donosi i vrhunske značajke povezane s proširenom stvarnošću – za što su nove kamere posebno prilagođene. Prikazan je i prilično fascinantan demo ARKita koji na iPhoneu 8 omogućava sasvim novi vid igranja, a developeri će očito imati puno posla s proširenom stvarnošću koja će biti sve prisutnija na novim iPhoneima.

Apple će bežično punjenje novih iPhonea uskladiti sa standardom Qi, a bežične punjače nekih proizvođača bit će moguće nabaviti i u Apple dućanima.

iPhone 8 i 8 Plus dolaze samo s 64 i 256 GB, a cijene im kreću od 699 i 799 dolara. U prodaji će se naći 22. rujna. iOS 11 moći će se preuzeti 19. rujna.

Izvor: i4u.com