U novom intervjuu koji je uslijedio nakon pokretanja Galaxy Note 8 uređaja u utorak, predsjednik tvrtke Samsung DJ Koh je potvrdio da tvrtka razvija pametni zvučnik koji će preuzeti HomePod i Amazon Alexu. Također je nagovijestio da će isti uskoro biti objavljen.

Izvor upoznat sa Samsungovim planovima je u srpnju za The Wall Street Journal rekao da je južnokorejska tvrtka zainteresirana za natjecanje s HomePod-om i sličnim uređajima. Rečeno je da razvija uređaj pod kodnim imenom “Vega” koji će imati ugrađenog Bixby pomoćnika.

Samsung je brzo zanijekao ovu glasinu, a neimenovani izvršni direktor je za The Korea Herald izjavio kako nije zainteresiran za takav uređaj, jer tržištem već dominiraju Amazonovi Alexa uređaji. Sada znamo da su te tvrdnje bile lažne.

U razgovoru sa CNBC-om nakon pokretanja Notea 8, Koh je rekao da već radi na pametnom zvučniku te da će ga možda uskoro objaviti.” On želi osigurati da će uređaj “pružiti plodno korisničko iskustvo kod kuće sa Samsung uređajima”.

Koh nije ponudio nikakve dodatne pojedinosti pa još nije jasno što možemo očekivati ​​od uređaja, kada će biti točno biti dostupan ili koliko bi mogao koštati. No, s obzirom na Samsungovu praksu, možemo očekivati ​​da će ponuditi što više značajki HomePoda koliko može replicirati.

Izvor: cultofmac.com