Značajka prepoznavanja lica iPhonea 8 će raditi “u nekoliko stotina milisekundi”, biti će sigurnija od postojećeg Touch ID senzora te će čak raditi u mraku, tvrde dva nova izvješća.

Uz redovite iPhone senzore, predstojeći uređaj će se navodno pohvaliti novim senzorom “strukturiranog svjetla”, koji koristi odbijenu infracrvenu svjetlost kako bi razradio dubinu različitih točaka na licu.

Te se informacije zatim koriste za izradu 3D mreže objekata, koja se uspoređuje s onima zabilježenim pri postavljanju novog iPhone uređaja. Izračun vremena između slanja infracrvenog svjetla i povratka iPhoneu će omogućiti precizno mjerenje dubine. To zauzvrat znači da nećete moći prevariti uređaj pomoću 2D fotografije.

iPhone 8 tehnologija prepoznavanja lica

Napredne mogućnosti prepoznavanja lica iPhonea 8 omogućuju Appleu da ukloni fizički Home gumb i ugrađeni Touch ID senzor. To znači da vlasnici iPhonea 8 neće morati koristiti otisak prsta kako bi otključali svoje uređaje ili izvršili transakcije putem Apple Paya.

Prepoznavanje lica, navodno, pokreće tehnologija koju je Apple stekao kada je prije nekoliko godina kupio Kinect pokretni senzor. U to je vrijeme vrijedila oko 300 milijuna dolara i 360 milijuna dolara.

Brzina s kojom će senzor za prepoznavanje lica iPhonea 8 najvjerojatnije raditi je posebno impresivna. Novi će uređaj sve ovo navodno moći učiniti u roku od “nekoliko stotina milisekundi”, što će ga učiniti bržim načinom otključavanja vašeg iPhone-a od Touch ID-a trenutne generacije.

Izvor: cultofmac.com