Nova funkcionalnost prepoznavanja lica iPhonea 8 bit će jednako svestrana kao Touch ID, dajući korisnicima mogućnost autorizacije Apple Pay transakcija, otključavanja aplikacija treće strane i još mnogo toga.

Appleov kod predlaže da će “Face ID” čak podržavati više lica za različite korisnike.

Ako ste mislili da su otkrivene sve iPhone 8 tajne zakopane u Appleovom HomePod firmwareu, razmislite ponovo. Razvojni programeri još uvijek otkrivaju nove informacije uoči službene objave ove jeseni, koje otkrivaju što možemo očekivati ​​od nove nadogradnje.

Guilherme Rambo, proizvođač aplikacija za Peixe Urbano, je otkrio da Face ID – ime koje je navodno dodijeljeno značajci prepoznavanja lica iPhonea 8 – “sigurno” podržava mobilne transakcije.

To znači da ćete ga moći koristiti da autorizirate Apple Pay transakcije na isti način kao što danas upotrebljavate Touch ID.

Face ID, kodnog naziva Pearl unutar Applea, će podržat i aplikacije trećih strana, tako da ćete se moći prijaviti u svoj bankovni račun, PayPal i aplikacije kao što je 1Posword. Štoviše, Rambo je pronašao kod koji sugerira da ćemo moći registrirati više lica, tako da drugi korisnici mogu pristupiti vašem uređaju.

Nije baš iznenađujuće da će Face ID činiti sve ovo. Uostalom, ako stvarno zamijeni Touch ID na iPhoneu 8, kao što su neki izvještaji predložili, mora moći raditi sve što može Touch ID. Također će trebati biti jednako brz, pouzdan i siguran- ako ne i više.

Izvor: cultofmac.com