Daydream VR podrška koja dolazi u Galaxy S8 uređaje.

Google je izjavio da je podrška za Google Daydream VR uvedena za Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus. To znači globalnu pristupačnost. Uređaji na T-Mobileu i Verizonu su već ranije dobili sustav podrške.

Sada kada Samsungovi uređaji dobivaju podršku, čini se da govorimo o početku dobrih stvari. Neke druge platforme za pametne telefone koje imaju ovu značajku uključuju: ASUS ZenFone AR, Huawei Mate 9 Pro, Moto Z, Porsche Design Mate 9 i ZTE Axon 7.

Otprilike desetak pametnih telefona će dobiti podršku za Daydream VR do kraja ove godine. Novi elitni uređaji koji bi ju trebali dobiti uključuju Galaxy Note 8, LG V30 i ostale Google Pixel uređaje.

Googleov vlastiti Pixel smartphone će dobit ovu podršku uz Galaxy Note 8 u izvanrednom obliku. Što se tiče LG V30 uređaja, u ovom trenutku se ništa ne zna.

Međutim, Google Daydream ne funkcionira na određenim platformama. To su primjerice prethodne verzije Androida i Android 7.1 Nougat. Google Pixel i Google Pixel XL su bila dva uređaja koja su izvorno imala potporu za Google Daydream na svojim platformama.

VR, kao što svi znaju, označava virtualnu stvarnost(virtual reality). Googleov brand VR-a će revolucionirati ovaj žanr najnovije tehnologije. Ažuriranju ovog sustava podrške će trebati neko vrijeme da dođe u trgovinu aplikacija.

Izvor: i4u.com