Očekuje se da će Apple TV dobiti značajnu nadogradnju ovog rujna.

Izvori upoznati s Appleovim planovima kažu da će set-top box konačno isporučivati ​​4K video streaming s podrškom za HDR te da će imati veći fokus na televizijski sadržaj koji se prenosi uživo, poput vijesti i sporta.

Dugo smo čekali da Apple TV ponudi 4K video podršku, koja je već dostupna kod suparničkih uređaja kao što su Amazon Fire TV i Google Chromecast Ultra. Budući da se cijena 4K televizora brzo smanjuje, to je značajka koju sve više potrošača želi.

Prema Bloombergu, koji navodi izjave ljudi koji su upoznati s Appleovim planovima, tvrtka će konačno isporučiti novi Apple TV sa 4K podrškom u rujnu ove godine. Biti će otkriven uz nove generacije iPhone i Apple Watch linije.

Očekuje se da će novi Apple TV uz 4K, što je dvostruko veća razlučivost od 1080p, podržavati i HDD (High Dynamic Range) sadržaj. To uvelike poboljšava kvalitetu slike tako što crne boje postaju jasnije.

Apple je također rekao da ispituje novu verziju TV aplikacije za uređaj, koja će imati veći fokus na sadržaj koji se prenosi uživo. Imat će mogućnost kombiniranja emisija uživo iz podržanih TVOS aplikacija, što korisnicima olakšava pronalaženje emisija koje se trenutačno prikazuju.

Izvor: cultofmac.com