Svi koriste WhatsApp ovih dana, što ga čini idealnom platformom za brzo dijeljenje datoteka s prijateljima i kolegama.

Usluga je postala još bolja, jer sada možete koristiti WhatsApp za dijeljenje bilo koje vrste datoteka.

Uz korisničku bazu od preko jedne milijarde korisnika, WhatsApp je daleko najpopularnija platforma za razmjenu poruka u svijetu. Započeo je s radom na iPhoneu 2009. godine i brzo postao aplikacija koja je brzo postala must-have dodajući podršku za nove platforme, a ostajući jednostavna.

WhatsApp već dulje vrijeme nudi dijeljenje datoteka, ali su podržani samo određeni formati -.csv, .doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .rtf, .txt, .xls, .xlsx i sl. Možete ga koristiti i za dijeljenje većine formata za fotografije i videozapise.

Međutim, zahvaljujući najnovijim ažuriranjima za Android, iOS i Windows Mobile, WhatsApp se sada može koristiti za dijeljenje bilo kojeg formata datoteka. No, naravno ima caka: maksimalna veličina datoteke je i dalje 128 MB na iOS-u i 100 MB na Androidu i Windows Mobileu.

Također ćete moći dijeliti bilo koju vrstu datoteke sa svoje radne površine, ali ograničenje veličine je nevjerojatnih 64MB.

Ovo ažuriranje ne dolazi putem App Storea; WhatsApp će ga aktivirati u pozadini. “Aktivaciju možete primiti u bilo kojem trenutku, ali napominjemo da je doista spora, jer WhatsApp trenutno isprobava tu značajku samo za neke korisnike”, navodi WABetaInfo.

Izvor: cultofmac.com