Zahvaljujući Appleovoj inženjerskoj magiji, iPhone je dugo nadmašivao svoje Android konkurente.

U testovima brzine iPhone samo tako pobjeđuje visokokvalitetne konkurente koje proizvode tvrtke kao što su Google, Samsung i LG, usprkos sporijim procesorima i manje RAM-a. Ali i tome je došao kraj. Napokon imamo uređaj sa sustavom Android koji ima više snage od iPhonea 7 – a to je OnePlus 5.

Na papiru iPhone 7 izgleda kao najsporiji flagship pametni telefon. Kada bi imao Android operativni sustav, smatrao bi se srednjim uređajem. No, zbog Appleovih nevjerojatnih čipova i zvjezdanih softvera, lako nadmašuje naizgled brže uređaje.

Možda ne ostvaruje bolje ocjene u usporednim testovima, ali u usporedbama u stvarnom svijetu iPhone 7 može pobijediti Galaxy S8 i sve ostalo na tržištu. Jedan uređaj kojeg ne može pobijediti je novi OnePlus 5.

Qualcommov najnoviji Snapdragon 835 procesor (isti pokreće Galaxy S8), izuzetno brza UFS pohrana i nevjerojatnih 8 GB RAM-a čine OnePlus 5 prvim Android uređajem koji je nakon dugo vremena brži pri učitavanju popularnih aplikacija i igara.

To pokazuje da konačno možete kupiti Android koji je jednako brz kao i iPhone u upotrebi u stvarnom svijetu. Štoviše, dok će vas iPhone 7 koštati najmanje 649 dolara, OnePlus 5 počinje s cijenom od samo 479 dolara s dvostrukim količinama prostora za pohranu.

Izvor: cultofmac.com