Unatoč potražnji za većim, oštrijim smartphone zaslonima, iPhone SE je pobijedio sve ostale pametne telefone na najnovijem američkom indeksu zadovoljstva potrošača (ACSI).

Samo su dva Appleova uređaja smještena u prvih pet, koji su ostvarili 87 od 100 bodova, a od njih je iPhone SE zauzeo prvo mjesto, prije iPhonea 7 Plus i Galaxy S7 serije.

Prvi put otkriven u ožujku 2016., iPhone SE je upakirao specifikacije iPhonea 6S u malo i mršavo kućište iPhonea 5. Njegov 4-inčni zaslon je bio namijenjen potrošačima koji su željeli kompaktnu slušalicu, ali se nisu željeli podmiriti sa zastarjelom unutrašnjosti.

Više od godinu dana kasnije uređaj se nije mnogo promijenio. Apple je u ožujku udvostručio mogućnosti pohrane na 32 GB i 128 GB, ali sve ostalo je ostalo isto. Unatoč tome, iPhone SE je rangiran više od iPhonea 7, iPhonea 7 Plus i svih ostalih konkurenata.

Njegov rezultat od 87 bodova je za dlaku izgurao Galaxy S6 Edge + i iPhone 7 Plus, koji su osvojili po 86 bodova. Galaxy S6 Edge i Galaxy S7 serija su osvojili 85 i 84 bodova, dok je iPhone 7 osvojio 83. iPhone 5 i iPhone 5S su na popisu ostali s 80 bodova.

Rezultati su bazirani na intervjuima s 36.194 američkih kupaca, odabranih slučajnim odabirom između svibnja 2016. i travnja 2017. Nekivod ovogodišnjih najuzbudljivijih flagship uređaja – poput LG G6 i Galaxy S8 – nisu bili u prodaju na vrijeme da bi bili uključeni.

Izvor: cultofmac.com