Svi gledamo najveličanstvenije zadivljujuće uređaje na reklamama, gdje lebde okolo naokolo i izgledaju apsolutno zapanjujuće.

No, budimo iskreni, naša glad za zabavu je zadovoljenija kada te iste veličanstvene smartphone uređaje gledamo apsolutno uništene u ispitivanje čvrstoće. TechRax, YouTube kanal će vam pružiti to zadovoljstvo u obliku testa padanja.

TechRax je objavio video u kojem se Samsung Galaxy S8 natječe protiv novog crvenog iPhonea 7 u dva testa padanja. Na jednom testu su skupocjeni smartphone uređaji bačeni s visine od 1,5m na svoje stranice (ili rubove), dok su u drugom testu bačeni s iste visine, no ovaj put na prednju stranu ravno na beton. Uređaji nisu imali nikakve zaštitne maske da ih spase.

Procjena oba testa je napravljena strogo znanstveno, računajući na svaki faktor koji bi mogao igrati ulogu u ishodu svakog testa. U testu pada na stranu niti jedan od uređaja nije pretrpio veliki gubitak u performansama ili strukturi tijela. Oba uređaja su dobila samo manje ogrebotine na rubovima na koje su pali, ništa više.

Značajna razlika u rezultatima je doživljena kada su uređaji bačeni licem prema dolje na betonski pod. iPhone 7 je nažalost savršeno sletio na sva četiri vrha, što znači da je puno štete nastalo po zaslonu. iPhone 7 zaslon je bio u potpunosti razbijen te je postao nefunkcionalan, dok se činilo da sustav radi 100%.

Samsungov Galaxy S8 je, s druge strane, sletio na dva vrha, a zatim se nekoliko puta okrenuo. Začudo, staklo je odmah razbijeno od centra, dok su kutovi zaslona pokazali znakove teškog oštećenja. Zaslon je radio savršeno, kao i sustav, što je Samsung Galaxy S8 uređaju donijelo pobjedu nad iPhoneom 7.

Izvor: i4u.com