Prošle godine prodaja iPhonea nije ispunila sva očekivanja, jer mnogi iPhone fanovi nisu nadogradili svoj uređaj.

Postoji mnogo razloga zbog čega se to dogodilo, a jedan od njih je taj što iPhone 7 nije bio uvjerljiva nadogradnja. Apple navodno radi na velikim stvarima za iPhone 8, a smatra se da će nove značajke biti dovoljan faktor koji će privući mnoge obožavatelje iPhonea.

Analitičar Aaron Rakers predviđa da će Appleove isporuke iPhonea porasti za 4%, na 224,7 milijuna primjeraka u 2017. godini. To je značajan rast u odnosu na prethodno predviđenih 214,7 milijuna isporučenih iPhonea.

Analitičari predviđaju da će 2018. isporuke iPhonea 8 porasti na rekordnih 250,6 milijuna jedinica, što je velika dobit u odnosu na prethodno predviđenih 230,5 milijuna jedinica. U 2015. Apple je postavio rekord u isporuci iPhonea kada je isporučio 231 milijun primjeraka, što znači da barem jedan analitičar očekuje da će Apple sljedeće godine postaviti novi rekord.

Analitičari predviđaju da će Apple prodati više od 90 milijuna iPhone 8 jedinica u prvom tromjesečju nakon pokretanja tog uređaja. To je velika dobit u odnosu na zadnji kvartal 2016-e godine, što odražava pokretanje iPhonea 7. Međutim, neki analitičari misle da su očekivanja previsoka.

Izvor: i4u.com