Uskoro bismo mogli ugledati bežično kućište za punjenje AirPods slušalica.

Apple je prošle godine podnio zahtjev za patent kojim bi patentirao ideju proizvodnje kućišta za punjenje slušalica koje će moći napuniti i druge proizvode od istog proizvođača. Američki ured za patente i žigove je nedavno objavio patent za javnost, pružajući nam nejasnu ideju o granicama Appleove mašte.

Kućište za punjenje Apple AirPods slušalica se isporučuje uz svaki set Apple AirPodsa, a njegova funkcija je da napuni Apple bežične slušalice. Nova generacija kućišta za punjenje će sada proširiti svoju kompatibilnost s Apple Watch i iPhone uređajima. Takva mogućnost kućišta za punjenje, koje radi kao univerzalni punjač za sve Apple proizvode, je veliki plus za Apple u postizanju neusporedivog ekosustava.

Prema vizualnim prikazima, lako je zaključiti da će ova ogromna inovacija biti u mogućnosti napuniti Apple Watch preko kućišta za punjenje. Neki napisi na vizualnim prikazima nagovještaju da Apple planira stvoriti univerzalno kućište za punjenje za sve Apple uređaje, uključujući iPod, iPad, iPhone, a možda čak i MacBook.

Takav punjač će eliminirati gotovo 90% posto muke kroz koju prolazi prosječna progresivna osoba kada treba spakirati sve prave punjače za sve prave uređaje. Osim toga što će biti kompatibilan samo za Appleove uređaje, također će stvoriti magnet efekt za potrošače, tako da radije kupuju Apple proizvode u svakoj kategoriji (MacBook, tablet, smartphone, multimedijalni uređaji) jer će moći koristiti samo jedan punjač za sve uređaje. Pametan potez, Apple!

Izvor: i4u.com