iPhone-8-Siri-concept

Appleov “premium” iPhone 8 će ponuditi OLED zaslon sa zakrivljenim staklom sličan onome koji koristi Samsung, navodi se u novom izvješću iz Japana.

Naime, izvori kažu da će zaslon proizvoditi isključivo Appleov južnokorejski konkurent, ali njegove krivulje neće biti baš tako izražene kao one na Galaxy S7 Edge uređaju.

Kada je Samsung izdao svoj prvi zakrivljeni stakleni smartphone, Galaxy Note Edge, smatrao se šalom za koju će vrlo malo potrošača platiti premijsku cijenu. No, u posljednjih nekoliko godina, zakrivljeni uređaji – osobito oni koji nose Galaxy naziv- se prodaju kao ludi.

Samsungov Galaxy S7 Edge je zapravo nadmašio manji, pristupačniji Galaxy S7 sa svojim ravnim prednjim dijelom. Bio je toliko popularan kada je debitirao prošlog proljeća da je Samsung bio prisiljen povećati proizvodnju kako bi zadovoljio potrebe potrošača.

Sada Apple želi dio tog kolača. Očekuje se da će tvrtka usvojiti Samsungove zakrivljene zaslone za high-end iPhone 8, koji će ponuditi veći zaslon koji koristi OLED tehnologiju za razliku od LCD panela koje Apple koristi posljednjih deset godina.

Izvori “upoznati s dizajnom” iPhonea 8, koji su razgovarali s Nikkei Asian Review, tvrde da će Appleov novi OLED zaslon imati “vidljivo područje” od oko 5,2 inča koje se proteže do rubova uređaja, kako bi iPhone izgledao još glađe.

U izvješću se dodaje da zaslon neće nuditi “značajne nove funkcije”, što čini se isključuje mini Touch Bar koji je navodno trebao zamijeniti fizičku Home tipku. Međutim, napominje se da “dizajn nije dovršen te bi se mogao promijeniti.”

Uz ovaj premium OLED iPhone 8, očekuje se da će Apple uvesti nove 4,7 i 5,5-inčne uređaje koji koriste LCD zaslone i ravno prednje staklo.

Izvor: cultofmac.com