iPad-Air-780x521

Dugo čekanje novih iPada bi konačno moglo završiti.

Iako će nadogradnja biti prvi novi iPad u više od godinu dana, japanski blog Macotakara javlja da Apple neće sljedeći tjedan neće održati događaj na kojem će predstaviti iPad Pro.

U posljednjih nekoliko mjeseci su kružile glasine da Apple planira izaći s barem tri nova tableta: Ažurirane verzije 9,7-inčnog i 12,9-inčnog iPada Pro te novi 10,5-inčni model s tanjim okvirima, 3D Touch značajkom i Touch ID značajkom ugrađenom u zaslon.

Druga generacija 9.7-inčnog iPada Pro ne zvuči poput dostojne vijesti. Macotakara tvrdi da će novi iPad Pro u osnovi imati sve iste značajke kao i stari, samo s A10X procesorom.

Događaj na kojem će Apple predstaviti redizajnirane iPad Pro modele bi se i dalje mogao održati u travnju. Appleov novi svemirski kampus je naveden kao jedna od mogućih lokacija za iPad događaj, ali nedavna snimka drona pokazuje da je potrebno još mnogo posla oko uređenja okoliša.

Tiho pokretanje druge generacije iPad Pro uređaja će Appleu dati novi jeftiniji tablet koji će ponuditi kupcima. Njegova vrhunska linija tableta bi zatim mogla izaći nekoliko tjedana kasnije. Još uvijek nije poznato hoćemo li vidjeti novi iPad Mini.

Izvor: cultofmac.com