iphone 6s

iPhone 7 je možda dobio svu pozornost prošle godine, ali ispada da je stariji iPhone 6S zapravo bio najpopularniji smartphone na svijetu tijekom 2016. godine.

Nova studija iz IHS Markita je otkrila da ne samo da je iPhone 6S natprodao svog nasljednika, već je i izdominirao Samsungovu liniju novijih Galaxy S7 telefona.

IHS Markit je za novo izvješće pratio prodaju više od 350 smartphone modela koji otkriva da je Apple imao četiri od pet najprodavanijih pametnih telefona u 2016, zahvaljujući kontinuiranoj potražnji za iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

Ako pogledate samoprodaju četvrtog tromjesječja, iPhone 7 se najbolje prodavao, uz iPhone 7 Plus koji je zauzeo drugo mjesto. Samsungov globalni opoziv Galaxy Notea 7 ga je ostavio samo s Galaxy S7 i S7 Edge kao premium uređajima 2016. godine, iako su pokrenuti u ožujku.

Huawei nije niti jedan pametni telefon u prvih 10, iako je sada treći po veličini smartphone proizvođač. Kineska marka Oppo je uspjela uhvatiti sedmo mjesto zahvaljujući jakim prodajama A53 kamere koja je bila dostupna cijele godine.

Borba za top smartphone 2017. godine će se uskoro zakuhati. Samsung će predstaviti svoj Galaxy S8 kasnije ovog mjeseca. U međuvremenu Apple planira upakirati tonu inovacija u novi iPhone 8 koji bi trebao biti otkriven ove jeseni.

Izvor: cultofmac.com