maps

Pronalaženje vaših prijatelja u gužvama će uskoro postati puno lakše zahvaljujući nadolazećoj značajki za Google Maps, koja će svojim dugogodišnjim korisnicima omogućiti dijeljenje lokacije u realnom vremenu.

Googleova nova značajka djeluje slično kao Find My Friends, samo za razliku od Appleove aplikacije Googleove Karte će vam omogućiti da vidite gdje se točno nalaze vaši prijatelji dok se kreću. Značajka će se izdavati za iOS i Android uređaje tako da nema veze imaju li vaši prijatelji iPhone ili ne.

Za slanje vaše lokacije nekom kontaktu, odaberite “Dijeljenje lokacije” opciju u izborniku sa strane Google Maps aplikacije. Možete odabrati koliko dugo želite dijeliti svoju lokaciju. Zatim odaberite osobu kojoj želite poslati svoju lokaciju i ona će vas moći satima uhoditi.

maps2

Ako vozite do nekog mjesta, nova funkcija dijeljenja vam također omogućuje slanje napretka putovanja iz podataka navigacije. Dok vam je navigacijski sustav na zaslonu, samo dodirnite opciju “Više”, a zatim odaberite opciju “Podijeli Putovanje”, tako da vaši prijatelji mogu vidjeti gdje ste točno i kada ćete stići. Dijeljenje završava kad dođete na odredište.

Google kaže da će novu značajku uskoro izdati na iPhone i Android diljem svijeta, iako točan datum još nije poznat.

Izvor: cultofmac.com