samsung-galaxy-s8-780x699

Samsungov nadolazeći Galaxy S8 će pokretati najnoviji Qualcomm Snapdragon 835 procesor, a prvi testovi pokazuju da je prava zvijer.

Uređaj je jednostavno brži od svakog konkurentnog smartphonea koji je danas dostupan, uključujući i iPhone 7 Plus kojeg pokreće Appleov impresivan A10 Fusion čip.

Appleov čip A-serije, u kombinaciji s iOS-om, već godinama oduševljava inženjere. Unatoč manjem broju jezgri i sporijim brzinama od suparničkih Qualcomm procesora, iPhone je dosljedno rangiran kao najmoćniji smartphone na tržištu.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti – barem za nekoliko mjeseci.

Video u kojem je prikazano kako Galaxy S8 izvodi u AnTuTu testovima pokazuje kako Samsungov novi flagship postiže više bodova nego svi drugi smartphone uređji u prodaji. S 205,248 bodova, lako je nadmašio iPhone 7 koji je postigao 181,807 bodova.

To je djelomično zahvaljujući 10-nanometarskom procesu proizvodnje koji koristi Samsung kako bi izgradio Qualcomm Snapdragon 835 čipset. Ukratko, to znači da su svi tranzistori unutar čipa bliže jedni drugima, poboljšavajući performanse uz istodobno smanjenje crpljenja snage.

Qualcomm kaže da je Snapdragon 835 35 % manji od svojih prethodnih čipova te zahtijeva 25% manje energije. Projektiran je da dostavi “iznimno” dugi vijek trajanja baterije, bolja iskustva umjestne i virtualne stvarnosti te poboljšane mogućnosti fotoaparata.

No, Galaxy S8 možda neće predugo sjediti na vrhu AnTuTu grafikona. Ove jeseni, Apple će objaviti iPhone 8 (tako ga većina glasine naziva) s A11 čipom. Kao i svaki prethodnik, vjerojatno će donijeti velike pomake u performansama i grafici.

Hoće li to biti dovoljno da nadmaši Snapdragon 835, još ćemo vidjeti. No, bilo kako bilo, prilično je nevjerojatno da uređaji koje nosimo džepovima i dalje dobivaju značajna povećanja u brzini svake godine – čak i ako se ne mijenjaju puno na površini.

Izvor: cultofmac.com