spicesv2-780x521

Iako u Indiji nije dobio porezne olakšice kojima se nadao, Apple svejedno planira započeti proizvodnju iPhonea u zemlji.

Prema novom izvješću, Apple izradu iPhonea u Indiji planira započeti u sljedeća dva mjeseca, najranije za 4 tjedna.

Proizvođač koji će biti odgovoran za početnu proizvodnju je Wistron Corp, koji će navodno početi s proizvodnjom iPhone 6 i 6S modela u svojoj tvornici u Bengaluru.

S obzirom da iPhone 6 i 6S više nisu Appleovi trenutni modeli, s njima započeti proizvoditi je dobar način testiranja proizvodnje bez riskiranja glavnih proizvoda. Zanimljivo je da se ovaj izvještaj razlikuje od prethodnog, prema kojem će Wistron početi proizvoditi iPhone SE.

Koncesija ili bez koncesije?

Ovaj tjedan je izviješteno da je Apple naletio na zapreku u osiguravanju koncesija kojima se nadao za Indiju. Konkretno, indijska Uprava za prihode je odbila Appleov zahtjev za porezne olakšice u trajanju od 15 godina za postavljanje proizvodnih objekata.

Iako će Apple vjerojatno biti razočaran, proizvodnja u Indiji je još uvijek sjajan način da dobije uporište na golemom tržištu s nezasitnim rastom potražnje za pametnim telefonima.

Upravo sada, se predviđa da će Indija prodati oko 750 milijuna smartphone uređaja do kraja desetljeća, iako Apple drži samo dva posto ukupnog smartphone tržište u zemlji.

Izvor: cultofmac.com