iphone8-4

iPhone 7S i 7S Plus bi također mogli dobiti 3D prepoznavanje lica.

Prije par dana smo pisali o glasinama koje tvrde da će Home tipka i Touch ID senzor na iPhoneu 8 će biti zamijenjeni s funkcijskim područjem. Ta glasina je sugerirala da će umjesto Touch ID funkcija Apple integrirati druge biometrijske značajke, uključujući prepoznavanje lica. Nova glasina tvrdi da će Touch ID biti zamijenjen s 3D prepoznavanjem lica.

Nova glasina je počela s bilješkom istraživanja koju je objavio JPMorgan-ov analitičar Rod Hall. Hall kaže da će 3D tehnologija skenera lica zamijeniti Touch ID na iPhoneu 8. Hall također tvrdi da je to značajka koju bi iPhone 7S i iPhone 7S Plus također mogli dobiti.

Hall također smatra da se 3D laserski skener osim za prepoznavanje lica u budućnosti može koristiti i za druge stvari. Hall je napisao: “Očigledna i potencijalno najzanimljivija uporaba bi bilo PS/VS iskustvo u kojem se skeniraju ruke korisnika i druge stvari iz stvarnog svijeta i integriraju u vidno polju koje pruža iPhone montiran u uređaj nalik na Google Daydream. To bi potaknulo mnogo zanimljivog zabavnog i gaming iskustva zabave koje danas nije dostupno i moglo bi Appleu dati nešto dodatno u PS/VS priboru u odnosu na Google i druge.”

Hall očekuje da će na kraju Apple otvoriti 3D API za skeniranje za programere. Hall smatra da bi Apple mogao govoriti o novom iPhone hardveru na WWDC-u 2017. U taj dio je teško vjerovati jer Apple nije debitirao iPhone na WWDC-u od 2010.

Izvor: i4u.com