iphone8

Pojavilo se više glasina prema kojima se očekuje da će iPhone 8 izaći kasnije ove godine.

Do sada su glasine sugerirale da će novi smartphone imati OLED zaslon od ruba do ruba, neće imati fizičku Home tipku te će imati značajke za prepoznavanje lica. Analitičar Katy Huberty iz Morgan Stanleya smatra da će jedna očekivana značajka, veća baterija, potaknuti iPhone korisnike na nadogradnju.

Huberty također zaključuje da će novi iPhone 8 dobiti značajnu promjenu oblika, bežično punjenje i 3D senzore, zajedno s naprednim AI softverom.

Huberty je u svojoj napomeni za investitore napisao “osim skromnijih promjena na tekućim iPhone zalihama očekujemo da će Apple pokrenuti skuplje uređaje s AMOLED zaslonom koji omogućuje zakrivljeni oblik i dulje trajanje baterije, bežičnu tehnologiju za punjenje, 3D senzore i naprednije mogućnosti AI softvera. Dok vidimo ubrzane nadogradnje za Appleove najviše krajnje korisnike u svim regijama, naš rad sugerira da su kineski korisnici posebno osjetljivi na nove tehnologije i promjene oblika”.

Huberty također primjećuje da “naglašenu potrebu” za redizajniranim iPhoneom 8 jer veliki dijelovi iPhone korisničke baze posjeduju uređaj star barem dvije godine. Analitičar iz KGI Securities Ming-Chi Kuo je u svojoj napomeni za investitore napisao kako očekuje da će iPhone 8 imati složen dizajn logičke ploče. Taj složeni dizajn će omogućiti instaliranje veće baterije.

Kuo procjenjuje da će iPhone 8 imati 2700 mAh internu bateriju i 4,7-inčni oblik. On očekuje da će iPhone 8 imati usporedivo trajanje baterije s 5,5-inčnim iPhone Plus modelom.

Izvor: i4u.com