note7

Samsung bi trebao službeno objaviti rezultate i iznijeti planove za sprječavanje istih situacija.

Samsung je zbog opasnosti od zapaljenja Galaxy Notea 7 izgubio ogromne količine novca i povjerenje svojih potrošača. Samsung je proveo istragu kako bi utvrdio što je točno izazvalo zapaljenja Galaxy Note 7 uređaja. Izvor koji tvrdi da je upoznat s istragom je javno objavio rezultate. Samsungova istraga je otkrila da je baterija bila glavni uzrok problema s uređajima, javlja Reuters.

Analitičari misle da se Samsung treba izjasniti o specifičnim uzrocima požara kako bi povratio povjerenje potrošača. „Moraju se pobrinuti da kažu istinu i da uvjere kupce da se to neće ponoviti“, rekao je Bryan Ma, singapurski analitičar IDC-a.

Očekuje se da će Samsung službeno objaviti uzrok požara i iznijeti ono što namjerava učiniti kako bi spriječili ovu vrstu opasnosti od požara u budućim uređajima. Financijski gubitak s kojim se Samsung suočio nakon opoziva je dosegnuo 5,2 milijarde $. Ma napominje da ne očekuje da će Samsung kriviti dobavljača, već tvrdi da je Samsung kriv jer nije ostavio dovoljno prostora za bateriju.

Samsung je ranije izjavio da će ispitati sve aspekte telefona, uključujući i dizajn i softver. Samsung je također obećao da će zaposliti tvrtke treće strane kao dio istrage.

Izvor: i4u.com